2009. április 29., szerda

Égessünk negatívot!

Voltam Ofotértben, hál' Istennek a látásom csak igen keveset romlott, így nem kell erősebb lencséket csináltatni, jó lesz ugyanolyan, mint a mostani. Ki is választottam hozzá egy szép keretet, meg csináltatunk napszemüvegeset is belőle (Ray Ban kerettel, igen, nagyon RAJ :D).

Miután hazaértem, sikerült is egyből az év jelentősebb koncertjeire megrendelni a jegyeket, jómagamnak és a kis Puruttyáknak. :) Kicsit lesz csak jó:
- június 23: Voivod & Down @Pecsa
- október 1: Miyavi @Diesel Club
Szóval intenzív fejráz-, és csápfeszt vadul. Szinte már rock out with your cock out, de azért not quite. ;D



No de van itt egy rendkívül ütős kis zenekar, hogyaszondja Burn The Negative. Észak-Angliából tolják a zord időjáráson megedződött rozsdamentes teflonbevonatú digitális popzenéjüket. Kicsit olyan, mintha most indulna a Depeche Mode, felpörgetve.
Nemrég jelent meg debütalbumuk, a sejtelmes című In The Atmosphere. És valóban, van valami az atmoszférában, a hangulatban. Szomorkás, de reménnyel teli, játékos, energikus és nagyon cool.



Az intro lebegős kis finomkodása után a szintik közé is csapnak, a Lights és a Low rendkívül pörgős kis darabok. És itt kapcsoltam: dehát itt élő gitár és basszgitár van, atomjó. Ahogy a bassz adagolja a finom kis hangokat, nagyon stylish. A gitár a háttérben bújik meg többnyire, a már meglévő dallamok aláfestőjeként, bár néhol előtérbe kerül (lásd: a Lights gyönyörűszép kezdete). A Camdentől kezdve nekem kicsit már rutinszerűnek hangzik (bár az említett dalban szintén csillagosötös a basszgitár, és kicsit Bowie-s hangulatú az egész), de a klipes Wonder Why-tól megint megütik a jó hangokat és szívhúrokat, onnantól kezdve ismét instant love. Az álmodozóan szép Time után pedig kapunk egy outro-szerű dalszösszenetet a Secret Garden képében, tetszetős lezárás egy tetszetős lemeznek.
Mindenképpen ajánlom a zenekart azoknak, akik szeretik az elektronikus hangzást, szép popos dallamokat és fogós számokat (hát ki nem? :)). Nálam ez most erősen a rotationben van, és bár szívesen adnék rá max. pontot, azért van egy bealvás az eleje után nekem, úgyhogy ez most: egy nagyon erős 8/10.

Kíváncsi lettél? Nézd meg a Wonder Why videoklipjét youtube-on!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése