2010. január 8., péntek

január 7, a hivatalos anti-DC nap

Nos, a tegnapi koncert.

Odaértünk, a hely tökjó volt, arrébbtoltunk pár asztalt meg széket, hogy legyen helyünk (egy picike lyuk volt a sarokban, de nagyon hangulatos!), és nekiálltunk bepakolászni a cuccokat, dobot összerakni, szintit és laptopot beüzemelni, erősítőket elrendezni. Közben megjött a hangmérnök srác, aki nagyon rendes meg türelmes volt, hozott külön hangfalakat a vokáloknak meg hát mixert. Aztán végigpróbálgattuk a mikrofonokat, minden klappolt. Közben lassan elkezdtek megjönni az emberek, és a Quattro-X (a másik zenekar) is befutott. Dumálgattunk, elvoltunk, ők szerelték össze a dobcuccukhoz, ami kell, meg állítgatták az erősítőiket.

Volt nagy lol, mert közben befutott egy anglisztikás évfolyamtársam, aki mondta, hogy jött Pestről Dárkcserí koncertet nézni, és ő lesz az első számú rajongónk. Mondom, királyság, névnapod is van, meghívlak egy sörre. Szóval a hangulat nagyon zsír volt. Aztán bemutattam a többi zenekartagnak és együtt dumálgattunk, hülyültünk, szóval fasza volt minden.

Ezután a Quattro-X elkezdte a koncertjét, nagyon jók voltak! Eljátszották (azt hiszem) a demo/EP-jük összes dalát, még egy (vagy kettő?) új szám is elhangzott, sajnos Prodigy feldolgozás most nem volt, de kaptunk helyette Lady Gagát (nó hí kent ríd máá póókörfééjsz~). XD Hiába indultak alig korábban, mint mi, azért volt profizmus (jó, egy-két baki is, de hol nem?).

És most jön az est másik oldala.

Mire már mindent kipakoltunk és beállítottunk, a tulaj (gondolom? ezentúl a fedőneve "a Néni" lesz) benézett és mondta, hogy majd azért ne játsszunk ám nagyon hangosan, mert a szomszédos nagyteremben (amit ajtó nem választ el a kicsitől, csak egy 2 méteres folyosórész) népzenei est lesz. És hogy nem így volt megbeszélve, azokat az erősítőket tessék mind amarra fordítani (ahova bepakoltuk a sok széket meg asztalt). Hát jó. Quattro-ék csináltak egy beállást, szólt a gitár meg minden rendesen. Erre átjön a Néni, körbenéz, látja, hogy a basszerősítő a folyosó irányába néz, meg az egyik vokál. Reakció: "az az erősítő hangos, fordítsátok el!" :D Nyilván az volt a hangos, mert az állt arrafelé, nem pedig a gitár, amitől amúgy semmit nem lehetett hallani. :))) Meg nem mintha egy ilyen pici helyen rohadtul számítana valamit is, hogy merre áll az erősítő. Megfordították. Jó irányba. Mindet. Ehhez persze át kellett pakolni egy erősítőt a szoba másik végébe, egy "hosszabító" (egy méteres volt talán? :))) segítségével. A hangerő persze ugyanolyan volt, szóval tényleg sokat ért. Én már azt vártam, hogy mikor jönnek át, hogy "csavarjátok már a dobon lejjebb a hangerőt", az poén lett volna. XD A legszebb az volt, amikor a Quattro-X a koncertje végefele volt (21:45), velünk meg közölték, hogy legyen máá' vége az egésznek 10-kor, merthogy így volt megbeszélve (kivel?), mert itt táncház lesz vagy mi, és már várnak az emberek (télleg?). Meg panaszkodnak a nagy hangerőre (nahát! csak nem rock koncert van itt?). A másik zenekar erre fel is ajánlotta, hogy akkor a maradék időben játsszunk mi, de mivel kb. negyedóra kell nekünk csak ahhoz, hogy beálljunk meg mindent megcsináljunk és elkezdjük az egészet, már le is járna az időnk, szóval hagytuk, hogy befejezzék a koncertet.

Hát így esett a csodás Dark Cherry koncert, legalábbis én ennyit tudok, aztán hogy a színfalak mögött milyen erők működtek, azt nem vágom. De legalább egy hangot sem hibáztunk. Valahogy mostmár nem akarok oda visszamenni koncertezni. A vicces az, hogy más hely meg nem nagyon van Szegeden (Garaboncziás, oké, ne röhögtessetek!).

Hogy valamennyire pozitív és jó végkicsengésben záruljon ez a bejegyzés, itt van egy-egy dal a Quattro-X-től meg tőlünk.




7 megjegyzés:

  1. hát ezt nagyon sajnálom. :/ tarack szervezők... *khömm~*

    VálaszTörlés
  2. Nekem még mindig nem teljesen világos, hogy hol is romlott el ez az egész, de...ja. Mondjuk legalább mikor odaérünk, lehetett volna annyit kérdezni, hogy "ugye tudjátok, hogy csak 10-ig lehet játszani?" >__>"

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom ezt, hogy nem jött össze ._.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon pipa voltam amikor mondta Szabi a koncertünk vége felé, hogy ti már nem is játszhattok. És ez annyira felbaszott, le is akartam lépni, az utolsó dalnál ezért került a gitárom közelebbi kapcsolatba Baggio dobcuccával:) Kurva gerinctelen lépés volt, mert kb 21:05 körül mondtam az Évinek, hogy kb 2x45 perc lesz a buli, azt mondta oké. Szóval...az is más kérdés, hogy levittünk csomó embert, ők ott fogyasztottak, minket meg kibasznak. Az a nemtom milyen kiállítás meg fele annyi embert se érdekelt...oda többet nem megyünk, garab is egy rakás trágyadomb, nyitnunk kellene egy saját partihelyet.

    Robi/qx/

    VálaszTörlés
  5. Hát ja, mert hogy miből él meg egy ilyen hely, ha nem a fogyasztásból...no comment.

    Saját helyet támogatom!! :D

    VálaszTörlés
  6. Ááááá, írtam most sokmindent de mind1, ennyire rég basztam fel magam, inkább törlöm. Legközelebbi koncert jobb lesz. Csak jobb lehet :)

    VálaszTörlés
  7. Ez igaz. Most pozitívnak kell lennünk. :)

    VálaszTörlés